Lavazza Crema e Aroma espresso Blue zrnková káva 1 kg
Podrobný popis
Lavazza Crema e Aroma z edície Blue Classics. Jedná se o zmes kávy typu arabica a robusta v pomere 40% arabica a 60% robusta. Káva se vyznačuje bohatou penou a vybalancovaným profilom. Aroma vás zaujme v tóne orieškov a arašidov. Vyvážená kávová zmes vhodná k príprave pravého talianskeho espressa.
Dodatočné parametre
Kategória: | Káva |
---|---|
Hmotnosť: | 1.1 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Všetko začalo, keď Luigi Lavazza otvoril prvý obchod Lavazza v Turíne v roku 1895. Tento obchod sa špecializoval, už od samotného vzniku, na predaj kávy. Luigi Lavazza bol veľmi inovatívny a zapálený pre kávu, študoval rastliny, aj samotné kávové zrná, porovnával jednotlivé chute a skúšal mixovať jednotlivé druhy kávy, aby priniesol na trh kávu, ktorá vyniká vyváženosťou vôni aj chuti.
Potom čo navštívil Brazíliu uvidel obrovský potenciál kávy na európskom trhu, predovšetkým kávy, ktorá je mixom kvalitných odrôd z celého sveta, ktoré spoločne tvoria vyváženú chuť a vôňu. Tento potenciál sa naplno začal rozvíjať po prvej svetovej vojne, keď oblasť Turína zažila obrovský boom, hlavne vďaka automobilke Fiat. Vďaka tomu sa z malého obchodu s kávou Lavazza stal podnik, v roku 1927 zaregistrovaný ako Luigi Lavazza SpA. Na začiatku sa jednalo čisto o rodinný podnik otec Luigi, manželka Emília a deti Mária, Mário, Giuseppe.
Lavazza ako prvá zdokonalila balenie kávy, keď kávu začala baliť do dvojvrstevného papierového balenia, aby bolo možné kávu skladovať aj doma a pritom uchovať jej chuť.
S druhou svetovou vojnou nastali pre firmu ťažké časy, v priebehu vojny bolo na kávu vyhlásené embargo, našťastie Lavazza aj toto ťažké obdobie prežila a hneď po vojne začala Lavazza produkovať kávu pod svojou vlastnou značkou. Zmenilo sa logo, tak ako poznáme dodnes s veľkým písmenom „A“, toto logo vytvorilo Aerostudio Borghi v Miláne. Taktiež si nechala Lavazza patentovať nový obal, klasickú plechovku s tlakovým uzáverom.
Už v roku 1950 prišli s ďalšou inováciou v podobe vákuového balenia, ktoré sa používa s menšími úpravami dodnes. Vďaka tomu si káva dlhodobo udrží výraznú vôňu. A v roku 1957 spoločnosť Lavazza nabrala obrovské rozmery, keď z rodinného podniku to už bola rodinná továreň, ktorá bola lídrom na talianskom trhu a mala nekročené stáť sa lídrom aj v celej Európe. V tejto dobe Lavazza spracovala 40 000 kg kávy každý deň.
Behom nasledujúcich rokov sa Lavazza sústredila predovšetkým na kvalitu kávy, otvorila vlastný inštitút, kde sa podrobne študovali rastliny a káva, zkúšali sa nové blendy. Vďaka tomu máte aj dnes istotu, že od Lavazzy vždy dostanete kvalitnú kávu.